[...] twojej osobie. Ja lubię sobie zliczać wszystko z fitatu jednak wiem że plus minus takie makroskładniki które dostarczają tłuszczy tak jak koleżanka wyżej wspominała z chudej piersi z kurczaka, z ryżu czy płatków owsianych nie ma za bardzo sensu wliczać do naszego całkowitego zapotrzebowania. Niekiedy są też osoby które wliczają białko jedynie z [...]
[...] zawierały źródło białka, węglowodanów i tłuszczu. Staraj się też stawiać bardziej na tłuszcze roślinne, które są dla nas zdrowsze. Poniżej mała ściąga: Źródło białka: Mięso (piersi i inne części kurczaka, wieprzowina, wołowina - staraj się wybierać chudsze kawałki np. częściej schab niż łopatka), ryby, jaja, rośliny strączkowe, nabiał (naturalne [...]
[...] 4: 4 naleśniki z dżemem jabłkowym 20g kremu proteinowego Dochodzę do wniosku, że nigdy nie polubie się z dużą ilością fatu w diecie, mogę zjeść cała pake 750g warzyw, 200g piersi i 200g ziemniaków, wiadomo brzuch wywali, ale nie mam takiego uczucia ciężkości/przepełnienia, może to troche obrzydliwe, ale sama ślina robi się jak jakiś klej. [...]
Dieta nie oznacza jedynie specjalnego sposobu odżywiania się, jest to także każdy przyjęty sposób dostarczania pokarmu. Wiele osób utożsamia zwrot „jestem na diecie” z „odchudzam się”. W świecie kulturystyki istnieją dwa przeciwstawne bieguny, budowanie masy i redukcja tkanki tłuszczowej („wycinka”). Z praktyki wynika, iż nie należy starać się [...]
[...] 62 g 11:30 Lunch 120 g Bułka grahamka K: 308.0 kcal B: 9.0 g T: 5.2 g W: 56.4 g 200 g Serek wiejski K: 194.0 kcal B: 22.0 g T: 10.0 g W: 4.0 g 40 g Wędlina z piersi kurczaka K: 38.6 kcal B: 8.5 g T: 0.5 g W: 0.1 g 540.6 kcal Białka: 39 g Tłuszcze: 16 g Węglowodany: 60 g 16:00 Obiad 150 g Kurczak pierś K: 166.5 kcal B: [...]
Dzięki za odzew:). A czy ten filet z piersi vs mięso mielone z piersi będzie miało te same paramtery w sensie B, W, T+ czy +/- tyle samo straci po obróbce? W zasadzie mógłbym wyczytać te dane z etykiety, ale jakościowo pewnie te mielone gotowe z biedry będzie mniej wody traciło bo jest suche. Ja trzymam sie cały czas tych samych wartości, [...]
Ja trzymam sie cały czas tych samych wartości, jedynie jak wybierasz mielone to upewnij się, że jest to 100% filet z piersi kurczaka, a nie jakiś shit garmażeryjny w, którym masz 20% kolagenu w składzie i wsio ;) Jak w składzie bedzie napisane, ze mięcho z fileta to bierzesz, robisz i niema co więcej rozkminiac. Ew raz sobie wrzuć na wagę i [...]